Recepti‎ > ‎

Przeni Sampinjoni

Prženi šampinjoni
Potrebno je:

1 kg šampinjona
125 g maslaca
3 supene kašike iseckanog peršuna
1 kafena kašičica zgnječenog belog luka (po želji)
2 limuna
biber
so

Priprema:

Šampinjone dobro oprati, veće iseći na 4-6 delova, a one manje ostaviti cele. Drške odseći i spustiti u vodu zakiseljenu limunovim sokom. Šampinjone dobro osušiti pa ih pržiti u tiganju na trećini količine maslaca i sa sokom od pola limuna. Pržiti šampinjone na srednjoj temperaturi uz često mešanje, sve dok voda ne ispari i pečurke ostanu da se prže na maslacu. Zatim dodati ostatak maslaca, posoliti, pobiberiti i ostaviti da se dalje prže na tihoj vatri, pazeći da maslac ne pobeli. Pred služenje posuti ih peršunom i belim lukom