Recepti‎ > ‎

Lenja Pita sa Sampinjonima i Mesom

Postupak pripreme

  1. U sud sa izdrobljenim kvascem sipamo zagrejano mleko i posolimo. Dodamo u sud sa brasnom, jajetom i margarinom i dobro umesimo testo.
  2. U tiganju sa zagrejanim uljem przimo seckani luk. Kada omeksa dodamo mleveno meso, pa iseckane sampinjone. Poprskamo mesavinom zacina i pobiberimo. Dodamo sitno seckan beli luk i pavlaku. Zatim dodamo 2 jaja i sjedinimo sastojke.
  3. Na nabrasnjenoj povrsini delimo testo na 2 jednaka dela i od prvog razvucemo koru. Postupak ponovimo i sa drugim delom testa. U kruznu tepsiju premazanu margarinom stavimo prvu koru i prefilujemo. Nanesemo drugu koru i izbockamo viljuskom. Ostavimo da naraste 1 h.
  4. U sud izmrvimo sir dodamo jaje promesamo i nanesemo na naraslu lenju pitu. Pecemo 30 minuta na 250¤C.
  5. Serviramo na ciniji za serviranje, secemo na trouglasta parcad, ukrasimo grancicama persuna i seri paradajzom.
Napomena: uz ovo jelo predlazem vam cacu nekog dobrog suvog crnog vina...............prijatno
Osnovni podaci
Broj osoba: 4
Vreme pripreme: 70 min
Sastojci
400 gr
svezih sampinjona
500 gr
brasna
4
jaja
200 ml
kisele pavlake
2 cesnja
luka
300 gr
mlevenog mesa
200 gr
sira
250 gr
margarina
100 ml
mleka
1 glavica
luka
40 gr
svezeg kvasca
1 kasika
vegete
ulje
so
i mleveni crni
biber