Postupak pripreme- U sud sa izdrobljenim kvascem sipamo zagrejano mleko i posolimo. Dodamo u sud sa brasnom, jajetom i margarinom i dobro umesimo testo.
- U tiganju sa zagrejanim uljem przimo seckani luk. Kada omeksa dodamo mleveno meso, pa iseckane sampinjone. Poprskamo mesavinom zacina i pobiberimo. Dodamo sitno seckan beli luk i pavlaku. Zatim dodamo 2 jaja i sjedinimo sastojke.
- Na nabrasnjenoj povrsini delimo testo na 2 jednaka dela i od prvog razvucemo koru. Postupak ponovimo i sa drugim delom testa. U kruznu tepsiju premazanu margarinom stavimo prvu koru i prefilujemo. Nanesemo drugu koru i izbockamo viljuskom. Ostavimo da naraste 1 h.
- U sud izmrvimo sir dodamo jaje promesamo i nanesemo na naraslu lenju pitu. Pecemo 30 minuta na 250¤C.
- Serviramo na ciniji za serviranje, secemo na trouglasta parcad, ukrasimo grancicama persuna i seri paradajzom.
Napomena: uz ovo jelo predlazem vam cacu nekog dobrog suvog crnog vina...............prijatno Osnovni podaciBroj osoba: 4 Vreme pripreme: 70 min Sastojci400 gr svezih sampinjona 500 gr brasna 4 jaja 200 ml kisele pavlake 2 cesnja luka 300 gr mlevenog mesa 200 gr sira 250 gr margarina 100 ml mleka 1 glavica luka 40 gr svezeg kvasca 1 kasika vegete ulje so i mleveni crni biber |